OranjeLeeuwinnen nu op bezoek bij Finland: "Voor ons niet optimaal"

Andries Jonker langs de lijn bij de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker langs de lijn bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Dinsdagavond staat voor de OranjeLeeuwinnen de return tegen Finland op het programma. Het duel wordt gespeeld in het Tammela Stadion in Tampere. En daar ligt kunstgras.

Daar is bondscoach Andries Jonker niet helemaal over te spreken. "Het ligt er mooi bij, maar het is en blijft kunstgras. Dat is voor ons niet optimaal", geeft Jonker aan tegenover ESPN. Afgelopen vrijdag won Oranje met 1-0 van de Finnen en de bondscoach weet waar de verbeterpunten liggen in aanloop naar de return. "We hebben in het vorige duel een kleine 25 situaties gecreëerd waar we iets mee konden. Daar halen we vervolgens één doelpunt uit."

"Dat is veel te weinig", is het oordeel van Jonker. "Met beelden hebben we uitgelegd waar het beter kan. En daar hebben we vervolgens onze training op aangepast." Voor Lieke Martens wordt het een bijzonder duel: haar laatste als OranjeLeeuwin. Volgens Jonker deert het niet dat dat voor achtduizend Finse fans is. "Zoals Lieke zelf zei: het is zoals het is. Het is een liefhebber die nog twee keer beschikbaar wilde staan voor Oranje, dus daar maken we dan ook gebruik van."

Lees meer:
0 reacties