OranjeLeeuwinnen nog dit jaar in De Kuip of ArenA? "Onze ambitie"

Jan-Dirk van der Zee
Jan-Dirk van der Zee Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen spelen de halve finale van de Nations League niet in Cádiz, maar in Sevilla. Last minute moest de Spaanse bond veranderen van locatie en daar is Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal bij de KNVB, absoluut niet over te spreken.

"Als je het over reputatieschade voor het vrouwenvoetbal hebt, dan is dit een mooi voorbeeld", maakt Van der Zee zijn mening duidelijk in het Algemeen Dagblad. De KNVB heeft inmiddels wel excuses gehad van de Spaanse bond. Nederlandse fans die een kaartje hadden voor de wedstrijd in Cádiz, zo'n 140, krijgen compensatie.

"Alle extra kosten zullen door de Spaanse bond worden betaald, dus dat is netjes, maar dit is gewoon meer dan slordig", aldus Van der Zee. De OranjeLeeuwinnen spelen de tweede wedstrijd van de Final Four in de Nations League op eigen bodem, in het Abe Lenstra Stadion. Mede omdat het belang van dat duel nog niet duidelijk is, heeft de KNVB niet gekozen voor een groter stadion.

"Onze ambitie is om dit jaar nog in een volle Johan Cruijff Arena of een volle Kuip te spelen, maar er zijn meerdere factoren waarom dat nu niet lukte", zegt de KNVB-directeur.

Lees meer:
0 reacties