OranjeLeeuwinnen kritisch op zichzelf: "De evaluatie was best pittig"

Dominique Janssen aan de bal namens de OranjeLeeuwinnen
Dominique Janssen aan de bal namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hebben na de nederlaag tegen Italië snel de draad weer opgepakt. Zondag stond er een open training op het programma in Zeist, waarbij de sfeer uitstekend was.

"Je moet positief blijven", verklaart Dominique Janssen tegenover Trouw. "Op die manier gaan de dingen makkelijker dan wanneer je in het negatieve blijft hangen. Natuurlijk is dat makkelijk gezegd, maar we moeten weer door." Kritische noten zijn er echter de afgelopen dagen ook zeker wel gekraakt. "De evaluatie was best pittig", is de verdedigster eerlijk.

Ze gaat verder: "Maar ik denk dat dat alleen maar goed is. We hebben gewoon ons niveau niet gehaald en dat er dingen anders moeten, dat is duidelijk. Ik denk dat aanpassingsvermogen op dit moment heel belangrijk is. We weten dat er een aantal vaste krachten niet bij is. Alleen, hoe ga je daarmee om als team? Het gaat erom dat we die nieuwe meiden op sleeptouw nemen om een prestatie te leveren", aldus Janssen.

De 29-jarige verdedigster voelt zich daar zelf ook verantwoordelijk voor. "Ik denk dat ik daar ook wel een belangrijke taak in heb. Ik ben een van de meer ervaren speelsters, heb meer dan honderd interlands gespeeld en ik ben ook wel iemand die zichzelf als eerste kritisch in de spiegel kijkt. En ik weet dat ik beter kan dan wat ik heb laten zien tegen Italië", zo is ze ook zelfkritisch.

Lees meer:
0 reacties