OranjeLeeuwinnen gaan voor treble: "Slaat natuurlijk nergens op"

Dominique Janssen
Dominique Janssen Foto: © Pro Shots

Jill Roord en Dominique Janssen doen het erg goed bij VfL Wolfsburg. Ze staan bovenaan in de Bundesliga en spelen vrijdagavond in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona.

Bayern München werd in de competitie met 6-0 verslagen, in de halve finale van de beker werd er met 1-3 gewonnen. "We speelden die wedstrijd voor het eerst in het stadion van Wolfsburg voor liefst elfduizend toeschouwers, dat was superspannend en heel speciaal om mee te maken", vertelt Roord tegen Voetbal International.

Ook Janssen heeft genoten. "De atmosfeer was supertof, ook na de wedstrijd hoorde je de fans nog helemaal schreeuwen. En we hebben ze gelukkig niet teleurgesteld."

"Zij waren de duidelijke favoriet voor het kampioenschap, maar wij overheersten vanaf minuut één en wonnen uiteindelijk met 6-0. Dat slaat natuurlijk nergens op", aldus een glunderende Roord.

"Dan ga je met een heel fijn gevoel naar Zeist. Ik kwam samen met Lynn (Wilms, red.) aan bij Oranje, en toen kwam toevallig net ook Lineth (Beerensteyn, Bayern München, red.) aanrijden, dus toen maakten we er nog een grapje over", sluit de verdedigster af.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand