OranjeLeeuwinnen besluiten oefencampagne voor EK met overwinning

De OranjeLeeuwinnen juichen na een goal van Vivianne Miedema
De OranjeLeeuwinnen juichen na een goal van Vivianne Miedema Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hebben de laatste wedstrijd voor het EK winnend afgesloten. In De Grolsch Veste werd Finland met 2-0 verslagen in de uitzwaaiwedstrijd.

In Enschede begon Daniëlle van de Donk in de basis. Het was voor de middenveldster haar rentree in de startopstelling van Oranje, na maanden geblesseerd te zijn geweest. Verder begon bondscoach Mark Parsons met de bekende namen.

Zo stond Sari van Veenendaal onder de lat en werd de verdediging gevormd door Lynn Wilms, Stefanie van der Gragt, Aniek Nouwen en Dominique Janssen. Op het middenveld kreeg Van de Donk gezelschap van Jackie Groenen en Sherida Spitse.

Voorin moesten Lieke Martens, Jill Roord en Vivianne Miedema voor doelpunten zorgen. Laatstgenoemde deed dat uiteindelijk ook. Miedema nam allebei de treffers voor haar rekening.

De spits zette na tien minuten spelen een goede aanval op samen met Martens, maar wist de buitenspeelster vervolgens net niet te bereiken. Na een halfuur spelen was het wel raak voor Oranje.

Miedema kreeg veel ruimte en zag de vrije hoek: 1-0. Niet veel later leek de tweede Oranje-goal te vallen. De treffer van Van de Donk werd echter afgekeurd wegens een overtreding van Miedema.

Finland liet zich zeker ook zien in de goedgevulde Grolsch Veste, maar Van Veenendaal hield haar doel schoon. Daarbij kreeg ze in de eerste helft wel wat hulp van Groenen en later ook Wilms, die de bal van de lijn haalde.

Direct in de tweede helft leek Finland gelijk te maken. Ook door deze goal ging een streep, omdat er een overtreding werd gemaakt op Van Veenendaal. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-0.

In de 70e minuut zette Miedema samen met invalster Victoria Pelova een aanval op, die uiteindelijk werd afgerond door de topscorer van Oranje. Daardoor kunnen de Leeuwinnen met vertrouwen richting het EK.

De ploeg van Parsons vertrekt komende week naar Engeland, waar op zaterdag 9 juli de eerste groepswedstrijd op het programma staat. Zweden is daarin de tegenstander.

Scoreverloop:
30' 1-0
Vivianne Miedema
70' 2-0 Vivianne Miedema

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Wilms (46' Casparij), Van der Gragt (46' Olislagers), Nouwen, Janssen, Groenen, Van de Donk, Spitse (72' Egurrola), Roord (64' Pelova), Miedema (85' Brugts), Martens (73' Beerensteyn)

Opstelling Finland: Korpela, Koivisto, Pikkujämsä, Westerlynd, Hyyrynen (46' Heroum), Öling (62' Sainio), Alanen (46' Ahtinen), Summanen, Engman (85' Kollanen), Franssi (62' Danielsson), Sällström (75' Rantanen)

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand