Oranje zonder Miedema en Pelova: "Waren enorm teleurgesteld"

Vivianne Miedema en Victoria Pelova kijken toe bij een training van Oranje
Vivianne Miedema en Victoria Pelova kijken toe bij een training van Oranje Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen kunnen woensdag niet beschikken over Vivianne Miedema en Victoria Pelova. Het tweetal is niet fit en is inmiddels teruggekeerd naar hun club Arsenal. Miedema en Pelova balen als een stekker dat ze er niet bij kunnen zijn tegen Duitsland.

"De knoop heb ik gisterenmiddag (maandag, red.) doorgehakt. Toen bleek dat zij de wedstrijd niet konden halen. In die zin dat ze niet inzetbaar konden zijn", vertelt bondscoach Andries Jonker bij de NOS. "Dan heeft het weinig zin om ze erbij te houden. We hebben overlegd, wat dan beter is met het oog op revalidatie. We hadden het verzoek van Arsenal of ze terug zouden kunnen komen op het moment dat ze niet zouden kunnen spelen."

Jonker vervolgt: "Arsenal heeft geweldig meegewerkt. De meiden vonden ook dat dat het beste was. Dan zeg ik: 'dan gaan jullie terug vanuit Malaga naar Londen'. Ze waren enorm teleurgesteld. Ze hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijden te kunnen spelen."

Pelova moest vrijdag de wedstrijd tegen Spanje ook al aan zich voorbij laten gaan. "Vic (Pelova, red.) hebben we erbij gehouden uit het oogpunt dat ze misschien de tweede wedstrijd zou halen. Zoals in het verleden Lieke (Martens, red.) en Esmee (Brugts, red.) dat hebben gedaan. Dat haalde ze niet", legt de bondscoach uit. "Bij Viev (Miedema, red.) lukte deze wedstrijd niet. We hebben er alles aan gedaan, bij de eerste wedstrijd was ze fit. Maar nu niet. Dan heeft het echt geen zin", aldus Jonker.

Lees meer:
0 reacties