Oranje wil OneLove-band dragen op WK: "Onderhandelingen zijn bezig"

Tijdens het afgelopen WK mannenvoetbal werd de OneLove-aanvoerdersband niet gedragen door Oranje-captain Virgil van Dijk. Nederland zag tijdens het toernooi in Qatar af van het dragen van de band, nadat de FIFA aangaf dat de aanvoerder een gele kaart zal krijgen bij het dragen van de band.

De OranjeLeeuwinnen hebben aangegeven dat zij tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland wel de band willen dragen. Dat vertelt Vivianne Miedema in de podcast Football Is Life . "Niet alleen wij, maar ook landen als Engeland, Duitsland, Australië en Amerika. Zij gaan ook die band dragen. Die onderhandelingen zijn nu bezig met de FIFA", onthult de topscorer aller tijden van Oranje. "Ik denk dat wel het vrouwenvoetbal daarin een stapje verder is dan het mannenvoetbal. Ik denk dat er veel meer wordt gesproken over issues. Dat er veel meer een platform is voor meiden en teams om zich uit te spreken", aldus Miedema. Zij zal zelf hoogstwaarschijnlijk niet van de partij zijn komende zomer. Miedema is momenteel herstellende van een zware knieblessure.

De Oranje Leeuwinnen willen tijdens het WK wél de OneLove-aanvoerdersband dragen. 'Die onderhandelingen zijn nu bezig met de FIFA', vertelt @VivianneMiedema ! pic.twitter.com/MCKCrLz5SZ — FC Afkicken (@FCAfkicken) March 24, 2023

Lees meer: