Samenvatting: Oranje onderuit, maar houdt kans op Olympische Spelen

De OranjeLeeuwinnen hebben zich nog niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. In de halve finale van de Nations League werd er met 3-0 verloren van Spanje, dat zich plaatst voor Parijs. Doordat Frankrijk de andere halve finale met 2-1 won van Duitsland, spelen Nederland en Duitsland aanstaande woensdag in Heerenveen om het laatste ticket voor de Spelen.

In de zevende minuut kreeg Brugts de kans op 0-1. Bij de tweede paal kon ze vrij schieten na goed werk van Miedema en Van de Donk, maar de wingback zag haar poging naast het Spaanse doel verdwijnen. Een minuut later kreeg Spanje een grote kans. De 20-jarige Paralluelo wist echter niet te scoren. Ze ontsnapte aan de verdediging, maar haar stiftje ging net naast het doel van Van Domselaar. Een minuut later kregen de Spanjaarden weer een enorme mogelijkheid. Van Domselaar gaf de bal, Athenea speelde de bal naar Paralluelo, maar opnieuw ging haar poging naast het doel.

In de zeventiende minuut kreeg Beerensteyn een goede kans. Vanuit een lastige hoek kwam ze tot een schot, maar de Spaanse keepster bracht redding in de korte hoek. In 25 minuten daarna kreeg Spanje nog wel drie goede mogelijkheden, maar vaak was het Van Domselaar die het doel schoon wist te houden. In de 41ste minuut ging het alsnog mis. Hermoso schoof na een goede actie op de rand van het strafschopgebied goed binnen: 1-0.

Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 voor Spanje. Bonmati kon van dichtbij scoren na een goede voorzet van Caldentey. Na de rust keerde Miedema niet meer terug op het veld. De spits kon geen indruk maken en leek ook niet topfit. Egurrola was haar vervanger. In de tweede helft gebeurde er niet veel op aanvallend gebied. In de 77ste minuut maakte Spanje nog wel de 3-0. Na een scrimmage voor het doel van Nederland werkte Ona Batlle de bal binnen. In het restant van het duel probeerde Nederland de aanval nog te zoeken, maar dat lukte vaak niet. De OranjeLeeuwinnen verliezen met 3-0, maar maken dus nog steeds kans op de Spelen.

Scoreverloop Spanje-Nederland: 3-0

41' Hermoso 1-0
45' Bonmati 2-0
77' Batlle 3-0

Opstelling OranjeLeeuwinnen:
Van Domselaar, Brugts (79' Jansen), Janssen (68' Wilms), Spitse, Dijkstra, Casparij, Van de Donk (87' Kaptein), Groenen, Miedema (46' Egurrola), Martens, Beerensteyn (68' Snoeijs).

Lees meer:
0 reacties