Oranje treft wereldkampioen: "Rel heeft geen invloed op hun spel"

Het elftal van Spanje
Het elftal van Spanje Foto: © Pro Shots

De afgelopen periode haakten speelsters bij de Spaanse nationale ploeg af. Na een nieuwe rel op het WK leek een verzoening verder dan ooit, maar inmiddels willen speelsters wel weer uitkomen voor de ploeg. De Telegraaf reconstrueert hoe Spanjes blik geopend lijkt, in ieder geval bij het vrouwenelftal.

Daar was een gewonnen WK voor nodig, een toernooi dat door de situatie bij de selectie en het handelen van onder andere voormalig voorzitter Luis Rubiales nog steeds als debacle bestempeld kan worden. Het roerde de selectie wel om in opstand te komen, waardoor onder andere Rubiales vertrok. Het was echter niet genoeg, schrijft Steven Kooijman. "De internationals waren echter nog altijd niet overtuigd en eisten meer gelijkheid ten opzichte van het mannenvoetbal. Na diverse toezeggingen besloten de stakers vlak voor de start van de Nations League alsnog op de uitnodiging van de nieuwe bondscoach Montse Tomé in te gaan."

De OranjeLeeuwinnen weten in ieder geval dat het met de Spanjaarden een geduchte tegenstander treft, die geen moment nodig had om terug in het spel te komen. "De rel en alle emoties die daarbij loskwamen, bleek nauwelijks invloed te hebben op het spel van de Spaansen: na vier van de zes speelrondes had de wereldkampioen zich al geplaatst voor de Final Four. Tijdens haar rentree, in het derde duel tegen Italië, was Hermoso in Salerno goed voor de enige treffer. Een paar weken later mocht spelmaker Aitana Bonmati in het Parijse Théâter du Châtelet de Gouden Bal in ontvangst nemen", aldus Kooijman.

Lees meer:
0 reacties