Oranje speelt op Wembley: "Wordt met geen woord over gesproken"

De OranjeLeeuwinnen trainen op de KNVB Campus in Zeist
De OranjeLeeuwinnen trainen op de KNVB Campus in Zeist Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen spelen dinsdagavond op Hampden Park in Glasgow. Volgende maand wacht er een ander mooi affiche. Dan gaat de equipe van Andries Jonker op bezoek bij Engeland, op Wembley.

"Het voelt als een andere finale voor ons", blikt Daniëlle van de Donk in het Algemeen Dagblad alvast vooruit. "Stel dat we met evenveel punten tegen elkaar spelen op Wembley; dat zou ik supervet vinden. Dat zijn de wedstrijden waarvoor je speelt als topsporter. Een uitverkocht Wembley… Daar word ik wel enthousiast van, hoor."

Als speelster van Arsenal speelde Van de Donk al eens op Wembley. "Heel eventjes maar, in mijn eerste seizoen bij Arsenal. Ik mocht invallen en was hartstikke blij dat ik het veld op mocht. Ik weet niet meer of het uitverkocht was, maar er was heel veel volk. Mijn ouders waren er ook en dat vond ik superspeciaal", weet de middenveldster nog.

De Leeuwinnen zijn echter nog niet bezig met het treffen met Engeland, zo maakt bondscoach Jonker duidelijk. "Hier wordt er met geen woord over gesproken. Iedereen snapt dat onze uitgangspositie beter is als we vanavond winnen. En als Engeland dat ook doet, moeten zij ons met twee doelpunten verschil verslaan om ons op onderling doelsaldo af te troeven. Dat hebben wij wel uitgeknobbeld, maar hier gaat het alleen over Schotland."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand