Oranje onttroond: "Hoe wordt gekeken naar functioneren van Parsons?"

Mark Parsons langs de lijn
Mark Parsons langs de lijn Foto: © Orange Pictures

Na afloop van de uitschakeling van de OranjeLeeuwinnen tegen Frankrijk was bondscoach Mark Parsons opvallend positief. De speelsters konden volgens de Engelsman, ondanks alle problemen, trots op zichzelf zijn.

"Dat is een optimistische reflectie, zoals we die van Parsons kennen", schrijft journalist Tim Reedijk in het Algemeen Dagblad. "Feit is dat hij Oranje dit toernooi niet boven zichzelf kon laten uitstijgen en tactisch steken heeft laten vallen. Sterker nog, bepalende speelsters houden er dus zelfs een andere voetbalfilosofie op na."

"Van de frivoliteit van het team dat vijf jaar geleden verrassend EK-goud pakte en het drie jaar geleden tot de WK-finale schopte, was dit toernooi veel te weinig te zien", gaat Reedijk verder. "De optimistische Oranje-volger heeft na de EK-uitschakeling echter ook handvatten. Daphne van Domselaar blonk tegen Frankrijk opnieuw uit, met meer reddingen in één duel dan haar Franse collega aan de overkant in het hele toernooi had hoeven verrichten."

"Met de uitschakeling in de kwartfinales tegen een veel beter Frankrijk kwam voor Oranje een einde aan een kleurloos toernooi", vervolgt Reedijk. "De pijnlijke constatering, vijf jaar na het EK-goud, is dat concurrerende landen de Leeuwinnen in rap tempo voorbijstreven. Frankrijk was veel beter, zoals in de maanden in aanloop naar het toernooi van élke toptegenstander verloren werd."

"Dat alles roept vragen op. Hoe wordt vanuit Zeist en de spelersgroep gekeken naar het totale functioneren van Parsons, die vastligt tot en met het WK van 2023? Komt er weer uniformiteit over de gewenste spelopvatting van de Oranjevrouwen? Kan de ‘gouden generatie’ weer opstaan als blessures en corona geen rol spelen? En is het gat met de wereldtop nog overbrugbaar?", aldus Reedijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand