Oranje ontmoet Finland: "We zijn gewaarschuwd voor hun kracht"

De OranjeLeeuwinnen trainen Doorwerth
De OranjeLeeuwinnen trainen Doorwerth Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. De Finse ploeg ging eerder hard onderuit tegen Noorwegen (4-0) en won met 2-1 van Italië. Oranje is gewaarschuwd, zo geeft Andries Jonker aan in gesprek met deze site.

Hij omschrijft Finland als een team dat 'op z'n Scandinavisch' verdedigt. "Heel goed georganiseerd, heel gedisciplineerd, heel veel arbeid. Op die typische Scandinavische wijze. Taai. Maar in balbezit voetballen ze niet Scandinavisch", merkt de bondscoach op. "Deze meiden proberen echt positiespel te spelen, zoals wij dat zelf willen. Ze proberen onder de druk uit te voetballen, het spel te maken, de bal echt van Finland naar Finland te spelen."

"Ze kiezen zeker niet snel voor een verre bal of een lukraak weggeschoten bal. Ze doen er alles aan om te voetballen. Heel aardig om naar te kijken", omschrijft hij de tegenstander in de komende twee duels. Finland beschikt over meerdere goede speelsters, zegt Jonker. "Een behoorlijk aantal speelsters speelt in de middenmoot van de Super League (de Engelse competitie, red.). Dat kun je ook wel zien."

Jonker en zijn staf hebben de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje geanalyseerd. "We hebben geconstateerd dat ze in Noorwegen met 4-0 hebben verloren, maar daar was een minimale nederlaag misschien terecht geweest. Maar zeker geen 4-0, dat was zeer geflatteerd. Aan de andere kant hadden ze een beetje geluk tegen Italië, daar was een gelijkspel op z'n plek geweest. Maar dat zegt wel iets over hun kracht, dat je met Noorwegen uitstekend mee kan komen, dat je van Italië kunt winnen. Wij zijn gewaarschuwd voor hun kracht", benadrukt de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand