Oranje O23 in oefenwedstrijd te sterk voor leeftijdsgenoten België

Fenna Kalma en Ashleigh Weerden in actie namens Jong OranjeLeeuwinnen
Fenna Kalma en Ashleigh Weerden in actie namens Jong OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Oranje O23 kwam afgelopen weekend voor het eerst in ruim een jaar weer in actie. De ploeg van trainer Stefan Hoogsteder won met 5-3 van België O23.

De jonge Leeuwinnen kwamen na acht minuten op voorsprong via Romée Leuchter. De voorzet van de aanvalster van PSV ging over de Belgische keepster heen en werd zo tot doelpunt gepromoveerd. Binnen het halfuur maakte Nadine Noordam de 2-0.

Na de rust leek Oranje O23 het helemaal weg te geven. Binnen tien minuten knokte België zich terug tot 2-2 via Marie Detryer en Estee Catoor. De ploeg van Hoogsteder liet zich niet uit het veld slaan en kwam via Ashleigh Weerden weer op voorsprong. Drie minuten later stond het echter alweer gelijk via Jill Janssens.

Uiteindelijk was het Fenna Kalma die de zege veilig stelde. De spits van FC Twente scoorde twee keer en bepaalde de eindstand zo op 5-3.

Opstelling Oranje O23: Pondes, Van Ginkel, Van der Veen (46' Hendriks), Dijkstra (C), Doorn (57' Brugts), Olislagers, Leuchter (75' Grant), Casparij, Kalma (86' Ravensbergen), Noordam (75' Dessing)