Oranje O19 vervolgt jacht op EK-ticket met overtuigende zege

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O19 heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt in jacht op een ticket voor het EK. De ploeg van Roos Kwakkenbos won met 5-0 van Roemenië.

De laatste opdracht voor de jonge Leeuwinnen is duidelijk: wil de ploeg naar het EK, dan moeten ze dinsdag winnen van Spanje. Ook de Spaanse equipe staat momenteel op zes punten, al is het doelsaldo van de Spanjaarden beter.

Oranje O19 had het in de openingsfase lastig tegen Roemenië. Zij deden er alles aan om het spel dood te maken. Dat lukte vrij aardig: ondanks meerdere grote kansen voor Oranje stond het bij rust 0-0.

In de rust kon het viertal Ziva Henry, Danique Noordman, Nina Nijstad en Jeva Walk zich opmaken voor een invalbeurt. Hun entree bij de start van de tweede helft bracht meteen meer energie en creativiteit in de ploeg.

Binnen vijf minuten brak Noordman de ban, snel gevolgd door treffers van Henry (60e minuut) en Charlotte Hulst (65e minuut). In de slotfase trokken opnieuw Hulst en een vrije trap van vijfde invaller Rosa van Gool de marge verder door naar 5-0.

Komende dinsdag zal Oranje O19 samen met Spanje gaan strijden voor het EK-ticket.