Oranje O19 verslaat Engeland op drielandentoernooi in Portugal

Oranje O19 juicht in duel met Oekraïne
Oranje O19 juicht in duel met Oekraïne Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 heeft maandagmiddag nipt weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Engeland. Op het drielandentoernooi in de Portugese Algarve eindigde het duel in 1-0.

De ploeg van KNVB-coach Roos Kwakkenbos won in de eerste wedstrijd al met 4-0 van Noorwegen en Oranje O19 trok die goede lijn door tegen Engeland.

Het lukte bijna de hele wedstrijd om Engels gevaar te voorkomen. Nederland zette hoog druk en de Britten hadden de grootste moeite om zich daar uit te spelen. Ondertussen moest de verdediging van Onder 19 extra alert zijn op de Engelse sterspeelster Grace Clinton. Slechts één keer liet ze haar klasse zien. Na acht minuten spatte haar pegel van afstand uiteen op de lat boven keeper Dionne van der Wal.

Halverwege de eerste helft betaalde het Nederlandse overwicht zich uit. Danique Noordman kreeg de bal na een scrimmage op ‘randje zestien’ voor haar voeten en passeerde Natalia Negri met een schot in de korte hoek.

Na de rust liet Engeland de tanden zien, maar Oranje O19 stond goed en gaaf niks weg. Aan de andere kant werd er vooral halverwege de tweede helft gevaar gesticht. De speelsters wisten elkaar uitstekend te vinden via combinaties in de as en door regelmatig de flanken te zoeken. Het ontbrak helaas net aan de juiste eindpass of voorzet om de score verder te kunnen uitbreiden. Het bleef daarom bij 1-0.

Na de wedstrijd stond er ook nog een strafschoppenserie op het programma, die eveneens werd gewonnen door Oranje.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand