Oranje O19 tankt vertrouwen met ruime overwinning op Denemarken

Bo van Egmond in actie namens Oranje O19
Bo van Egmond in actie namens Oranje O19 Foto: © BSR Agency

Oranje O19 gaat met vertrouwen richting de komende EK-kwalificatie. De ploeg van coach Roos Kwakkenbos won dinsdag met 4-1 van Denemarken.

In Spanje begon Oranje O19 moeizaam aan het duel. Denemarken kreeg goed druk op de jonge Leeuwinnen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, ging Oranje beter spelen. Dat leverde na de twintigste minuut een voorsprong op. Kealyn Thomas vond Hanna Huizenga en de Fortuna Sittard-speelster zette de 1-0 op het scorebord.

In de rust greep Kwakkenbos flink in: negen nieuwe speelsters werden ingebracht. Onder meer Femke Liefting werd gewisseld. De goalie werd vervangen door Netty Booms. Zij kon in de 63e minuut niet voorkomen dat de gelijkmaker viel. Oranje O19 liet zich echter niet van de wijs brengen. Bo van Egmond maakte de 2-1.

Kwakkenbos schakelde vervolgens om naar een 3-3-4-systeem en dat resulteerde nog in twee goals. Veerle Buurman werd als stormram naar voren gestuurd en zij maakte in de blessuretijd de derde Nederlandse goal. Het slotakkoord kwam op naam van Danique Tolhoek: 4-1.

Oranje O19 speelt in april het beslissende toernooi voor de EK-kwalificatie. De ploeg reist af naar Finland, waar het thuisland, Polen en Bosnië en Herzegovina de tegenstanders zijn.

Lees meer:
0 reacties