Oranje O19 scoort zeven goals (!) in oefenwedstrijd tegen Oostenrijk

Eva Oude Elberink bij FC Twente
Eva Oude Elberink bij FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 heeft maandagavond van zich laten horen. De ploeg van coach Roos Kwakkenbos was in Escharen met maar liefst 7-2 te sterk voor Oostenrijk.

Eerder won Oranje O19 al met 5-2 van Frankrijk en maandagavond ging de ploeg dus lekker door met scoren. Bo van Egmond was als eerste dichtbij. Zij zag haar inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan. Twee minuten later was het wel raak. Danique Tolhoek was het eindstation nadat aanvoerder Emma Frijns en Lotte Keukelaar de Oostenrijkse verdediging uit elkaar hadden gespeeld.

Oranje creëerde nog een aantal goede kansen in de eerste helft. Zo miste Keukelaar en schoot Van Egmond op de paal. Aan de andere kant creëerde Oostenrijk ook wel het een en ander. Het zorgde voor de 1-1 van Alisa Zelitkina. Oostenrijk schoot vlak voor rust ook nog op de paal en Roos van Eijk bokste in de blessuretijd een vrije trap stijlvol uit de kruising. Twee minuten daarvoor was Oranje op voorsprong gekomen. Het was wederom Tolhoek die afrondde.

Na de pauze duurde het even voor het weer ging lopen bij Oranje O19. In de 65ste ging de bal weer snel van voet naar voet. Via Senne van de Velden, Eva Oude Elberink, Van Egmond en Emma Frijns werd Kealyn Thomas in kansrijke positie gemanoeuvreerd. De middenvelder zag haar inzet in eerste instantie geblokt door de keepster maar was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten.

Tien minuten later ging het pas echt los. Oude Elberink scoorde, Fieke Kroese tikte binnen en daarna werkte eerstgenoemde de 6-1 in het doel. Oostenrijk deed daarna nog wat terug middels een bal in de kruising, waarna Jade van Hensbergen de 7-2 op het scorebord zette.

Lees meer:
0 reacties