Oranje O19 geeft goede voorbeeld en verslaat Duitsland in oefenduel

Lotte Keukelaar bij Ajax
Lotte Keukelaar bij Ajax Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 heeft het 'grote' Oranje afgelopen weekend het goede voorbeeld gegeven. In het Spaanse La Nucia wonnen de jonge Leeuwinnen met 3-0 van Duitsland.

In het Estadio Oli­mpic Camilo Cano was Oranje O19 heer en meester. In het eerste kwartier volgde kans na kans. Robine Lacroix, Danique Tolhoek en Veerle Buurman kregen kansen, maar gescoord werd er niet. Duitsland had geen antwoord, maar werd in de eerste helft nog wel één keer gevaarlijk.

Emma Frijns speelde de bal te kort terug, maar Femke Liefting bracht goed redding. In de rebound stond Buurman haar spreekwoordelijke mannetje. In de tweede helft wist Oranje O19 het overwicht wel uit te drukken in doelpunten. Al na 17 seconden wees de arbiter naar de stip toen Lacroix in het strafschopgebied tegen de vlakte werd gewerkt.

Tolhoek maakte vanaf elf meter geen fout. Vijf minuten later maakte Keukelaar er 2-0 van. De rechtsbuiten pikte een te korte bal op en rondde eenvoudig af. Duitsland kreeg vervolgens twee grote kansen, maar de ploeg wist die niet te verzilveren. In de 81 minuut werd het duel in het slot gegooid voor Oranje O19. Een fantastische aanval werd afgerond door Senne van de Velde: 3-0.

Dinsdag komt Oranje O19 wederom in actie. In La Nucia is dan Denemarken de tegenstander.

Lees meer:
0 reacties