Oranje O19-coach Kwakkenbos na monsterzege: "Lat kan altijd omhoog"

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Pro Shots

Oranje O19 wist maandagavond maar liefst zeven keer te scoren tegen de leeftijdsgenoten van Oostenrijk. De ploeg van coach Roos Kwakkenbos won in Escharen met 7-2.

Danique Tolhoek opende al na zes minuten de score. "Het was soms echt genieten langs de kant", reageerde Kwakkenbos na afloop bij OnsOranje. "Van de driehoekjes en het een keer raken. Hoe we de ruimte tussen de linies bespeelden en via snelle kantwissels een paar keer doorbraken."

"En we kregen Oostenrijk regelmatig goed onder druk, waardoor we fouten op hun helft konden afdwingen. Dat zijn zaken die je aanreikt op de training en het is mooi als je dat dan terugziet in de wedstrijd", aldus de coach, die ook zag dat Oostenrijk af en toe gevaarlijk kon worden. In de elfde minuut volgde de 1-1. "Soms was het wat rommelig. We hebben ook wel kansen weggeven, dat moet eruit."

Uiteindelijk liep Oranje O19 in de tweede helft weg bij Oostenrijk. Nadat Tolhoek op slag voor rust de 2-1 had gemaakt, kwamen daarna de namen van Kealyn Thomas, Eva Oude Elberink (twee), Fieke Kroese en Jade van Hensbergen op het scorebord te staan.

Kwakkenbos kan na twee ruime zeges (eerder won Oranje met 5-2 van Frankrijk, ed.) terugkijken op een goede eerste week. "We hebben heel goed gewerkt aan onze speelwijze en veel kunnen aanreiken over onze kernwaarden. Daarvan hebben we in beide wedstrijden al veel terug gezien. De jongere generatie is goed opgevangen. Ze haken ook echt aan. De lat kan altijd omhoog en straks is er ook meer druk maar dit geeft veel vertrouwen voor de EK-kwalificatie volgende maand in België."

In de EK-kwalificatie nemen de jonge Leeuwinnen het op tegen de Faeröer, gastland België en Ierland.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand