Oranje O19 boekt overtuigende zege op Noorse leeftijdsgenoten

Oranje O19 juicht in duel met Oekraïne
Oranje O19 juicht in duel met Oekraïne Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 heeft vrijdagavond een overtuigende overwinning geboekt op Noorwegen. In de Portugese Algarve werden de Noorse leeftijdsgenoten met 4-0 verslagen.

De ploeg van Roos Kwakkenbos kende een droomstart. Binnen drie minuten kwam Oranje O19 op voorsprong, al kreeg het die wel grotendeels cadeau van de tegenstander. Exact zeventien seconden nadat Noorwegen een hoekschop had genomen, lag de bal aan de overzijde tegen de touwen.

De interceptie van Danique Noordman leidde een razendsnelle counter in, die via Sji-jona Martina en Emmeke Henschen voor de voeten van Nikée van Dijk had moeten eindigen. Dat lukte net niet, maar de Noorse Ingeborg Lye Kretting voelde de hete adem van de spits zodanig in haar nek dat ze onbedoeld haar terugspeelbal in eigen doel werkte: 1-0.

Oranje O19 creëerde vervolgens, ondanks Noorse druk, vele gevaarlijke momenten. In de 28e minuut volgde dan ook de 2-0. Martina speelde eerst haar tegenstander uit, trok naar binnen en krulde de bal bekeken met rechts in de verre kruising.

Na rust maakte de ploeg van Kwakkenbos het karwei af. In de slotfase waren Fleur Stoit en Henschen trefzeker. Maandag speelt Oranje O19 tegen de leeftijdsgenoten van Engeland.

Lees meer:
0 reacties