Oranje O19 bezig met 'neerzetten van de norm': "Mooie groei"

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 heeft vrijdagavond een overtuigende overwinning geboekt op Noorwegen. In de Portugese Algarve werden de Noorse leeftijdsgenoten met 4-0 verslagen.

'Een uitstekend resultaat', noemde coach Roos Kwakkenbos de uitslag. "Vooral in de tweede helft hebben we het goed opgepakt met veel diepe loopacties, passes door de as en buitenspelers die aan het werk werden gezet. Een goede wedstrijd voor ons teamproces", zegt ze op de website van OnsOranje.

Bij rust stond Oranje O19 met 2-0 voor, al had de ploeg af en toe wel moeite met de druk die Noorwegen gaf. "We hadden wel wat moeite om daar onderuit te spelen. De onderlinge afstanden waren soms te groot", zag Kwakkenbos.

Deze interlandperiode is door de 4-0 zege begonnen met 'het neerzetten van een norm die past bij Oranje O19'. "We zijn hier heel nadrukkelijk bezig met het teamproces, qua beleving en positiviteit. Concreet betekent dat dat we spelen om de winst, elkaar positief coachen, maar ook aanspreken op dingen en het goede bij elkaar naar boven halen."

"Zodat we in april klaar zijn om ons in de beslissende kwalificatieronde te meten met welke tegenstander dan ook. Vandaag (vrijdag, red.) kwam dat in de tweede helft goed naar boven. We hebben het samen opgepakt en dat is een mooie groei in ons teamproces", aldus Kwakkenbos.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand