Oranje O19 begint goed aan EK-kwalificatie met zege op Portugal

Oranje O19 juicht
Oranje O19 juicht Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 is de EK-kwalificatie goed gestart. De ploeg van coach Roos Kwakkenbos won woensdag met 2-0 van thuisland Portugal.

Oranje O19 kent een lastige poule met Spanje, Portugal en Roemenië als tegenstanders. Daarnaast ontbreken er aardig wat jeugdinternationals vanwege blessures.

Des te mooier is het voor de jonge Leeuwinnen dat zij de EK-kwalificatie beginnen met een 2-0 zege. In de 38e minuut kwam Oranje O19 op voorsprong via Ziva Henry.

Ze tikte bij de tweede paal een voorzet van Fleur Stoit binnen, nadat Zera Hulswit de bal op de rechterflank met een sliding had veroverd. De jonge Leeuwinnen creëerden in die fase meerdere kansen.

Schoten van Henry, Stoit, Rosa van Gool en Danique Noordman zorgen voor rust voor veel gevaar voor het Portugese doel. In de tweede helft ging de ploeg op dezelfde voet verder.

Kansen waren er dan ook genoeg: Noordman raakte de lat, de kopbal van Nina Nijstad werd van de lijn gehaald en Hulswit miste in een één-op-één duel met de keeper.

De 2-0 viel maar niet, waardoor het tot de laatste minuten spannend bleef. In de blessuretijd viel het bevrijdende doelpunt. Noordman legde af op invalster Dieke van Straten, die de tweede Nederlandse goal maakte.

Komende zaterdag treft Oranje O19 de leeftijdsgenoten van Roemenië, waarna dinsdag het duel met Spanje wacht.

Opstelling Oranje O19: Femke Liefting, Nina Nijstad, Fenna Meijer, Senna Koeleman, Jeva Walk, Rosa van Gool, Jet van der Veen, Danique Noordman, Zera Hulswit (80. Dieke van Straten), Fleur Stoit (56. Charlotte Hulst), Ziva Henry

Lees meer:
0 reacties