Oranje O17 wint niet in een na laatste test voor EK-kwalificatie

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken. Het was voor de ploeg van Thomas Oostendorp de een na laatste test richting de EK-kwalificatie.

In Assen kwamen de jonge Leeuwinnen al na tien minuten op achterstand door een treffer van Sara Amby. Oranje O17 bleef onrustig, maar kwam na de rust anders uit de kleedkamer. Een kwartier lang was het eenrichtingsverkeer naar het Deense doel, maar de gelijkmaker bleef uit ondanks vele kansen. Pas nadat debutant Zoë Zuidberg in het veld was gekomen vond Nederland een gaatje in de hechte Deens defensie.

Met haar eerste balcontact leidde de speelster van PEC Zwolle de treffer van Suus Verdaasdonk in: 1-1. Oranje is dan nog zeker tien minuten de bovenliggende partij, maar vergeet door te drukken. Denemarken kreeg daarna meer grip op de Leeuwinnen, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Er volgden daarna penalty's. Die nam Denemarken iets beter: vier om vijf. Dinsdag 28 februari speelt Oranje O17 nog een keer tegen Denemarken. Dan voegen ook vier speelsters van Jong PSV, dat afgelopen weekend Telstar uitschakelde in de TOTO KNVB Beker, zich bij de selectie van Oranje O17. Een dag later maakt Oostendorp zijn definitieve selectie voor de laatste ronde van de EK-kwalificatie bekend.