Oranje O17 speelt 'finale' tegen Spanje: "Moeten vol aan de bak"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 speelt woensdagmiddag de allesbeslissende wedstrijd tegen Spanje. De jonge Leeuwinnen moeten afrekenen met La Roja als ze naar het komende EK in Zweden willen.

Spanje is de absolute top, zo weet ook coach Sherida van Bruggen. "Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. We weten dat we vol aan de bak moeten, maar ik heb veel vertrouwen in ons eigen kunnen. We kijken in ieder geval uit naar deze wedstrijd", zegt ze op de website van OnsOranje.

"Het is een echte finale. Niet alleen voor ons, maar ook voor Spanje. Daar zit de druk er natuurlijk ook op", geeft Van Bruggen aan. "Zij zijn de favoriet, ook omdat ze een betere uitgangspositie hebben. Misschien is het jammer dat we hier op dit kwalificatietoernooi al tegenover elkaar staan, maar bij een goede afloop weten we zeker dat we ze op het EK geen tweede keer zullen treffen."

Spanje O17 is regerend wereldkampioen en stond in acht van de veertien gespeelde EK's in de finale. De Spaanse ploeg staat, net als Oranje, op zes punten na twee wedstrijden, maar heeft een iets beter doelsaldo.

Lees meer:
0 reacties