Oranje O17 speelt allesbeslissende EK-kwalificatieduels in Nederland

Zoë Zuidberg aan de bal namens PEC Zwolle
Zoë Zuidberg aan de bal namens PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

Oranje O17 gaat in maart strijden voor een ticket voor het EK. De ploeg van coach Sherida van Bruggen werkt de allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijden af in eigen land.

Op de velden van SJC en FC 's-Gravenzande wordt er gespeeld tegen Oekraïne, Turkije en Spanje. Op donderdag 14 maart wacht Oekraïne. Drie dagen later treffen de jonge Leeuwinnen Turkije en als afsluiter staat het topduel tegen Spanje op 20 maart op het programma. Als Oranje O17 het toernooi weet te winnen, plaatst het zich voor het EK in Zweden, dat in mei plaatsvindt.

De duels met Oekraïne en Spanje worden in badplaats Noordwijk gespeeld. De wedstrijd tegen Turkije vindt plaats op het complex van FC ’s-Gravenzande in het Westland. Op papier is Spanje de zwaarste opponent voor de ploeg van Van Bruggen. Sinds 2007 wordt er in deze leeftijdscategorie jaarlijks een EK gespeeld, Spanje haalde sindsdien tien keer de finale. Viermaal werd de Europese titel gepakt en Spanje O17 is momenteel ook regerend wereldkampioen.

Mocht Oranje O17 het laatste EK-kwalificatietoernooi niet winnen, is er nog een extra kans. Zweden is automatisch geplaatst voor het toernooi, maar doet wel mee aan de EK-kwalificatie. Als zij groepswinnaar worden in groep A4, dan pakt de beste nummer twee van alle zeven groepen alsnog een EK-ticket.

Het speelschema:

Donderdag 14 maart (19.00 uur)Oekraïne - NederlandSJC, Noordwijk
Donderdag 14 maart (19.00 uur)Spanje - TurkijeFC ’s-Gravenzande, ’s-Gravenzande
Zondag 17 maart (15.00 uur)Nederland - TurkijeFC ’s-Gravenzande, ’s-Gravenzande
Zondag 17 maart (19.00 uur)Spanje - OekraïneSJC, Noordwijk
Woensdag 20 maart (19.00 uur)Nederland - SpanjeSJC, Noordwijk
Woensdag 20 maart (19.00 uur)Turkije - OekraïneFC ’s-Gravenzande, ’s-Gravenzande

Toegang tot de wedstrijden is gratis. Wel dien je vooraf tickets te bestellen. Dat kan via dit formulier. In het laatste invulveld selecteer je de wedstrijd die je wilt bijwonen.Wil je meerdere tickets ontvangen? Vul dan in hoeveel tickets je wilt ontvangen. Je krijgt elk ticket in een aparte mail toegezonden.

Lees meer:
0 reacties