Oranje O17 niet van de partij op EK: "Dit team is zeker EK-waardig"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 is komende zomer niet van de partij op het EK in Zweden. De jonge Leeuwinnen verloren woensdag met 1-3 van Spanje, waardoor het ticket voor het toernooi naar dat land ging.

In Noordwijk moest Oranje winnen om naar het EK te gaan. Lang was er hoop op een resultaat, maar in de laatste 25 minuten kwam Spanje op een 0-3 voorsprong. "Een flinke klap. Daarmee knakte er even iets in de ploeg", zegt coach Sherida van Bruggen tegenover OnsOranje over de openingsgoal van Ainoa Gómez.

Oranje O17 zette alles op alles. "We zijn tot het eind blijven strijden en hebben het uiterste uit onszelf gehaald. Dat verandert niets aan het feit dat we geen EK gaan spelen, maar het is wel een groot compliment dat ik het team wil geven", aldus Van Bruggen.

Uiteindelijk scoorde Spanje dus nog tweemaal. De Nederlandse goal viel via Dechamaily Lont. "Het is zuur dat we Spanje in deze fase al troffen, want dit team is zeker EK-waardig", vindt de coach. "Helaas kopen we daar nu niets voor. Iedereen had graag naar de eindronde in Zweden gewild. Helaas hoort dit ook bij topsport. Voor de lange termijn geldt de ontwikkeling die we dit seizoen hebben doorgemaakt. We hebben flinke stappen gezet en zeker dit toernooi het uiterste uit onszelf gehaald", besluit Van Bruggen.

Lees meer:
0 reacties