Oranje O17 niet naar finale EK na 3-0 nederlaag tegen Spanje

Een balende Aniek Janssen na de nederlaag tegen Spanje
Een balende Aniek Janssen na de nederlaag tegen Spanje Foto: © Orange Pictures

Oranje O17 is er niet in geslaagd de finale van het EK te halen. De jonge Leeuwinnen verloren donderdagavond met 3-0 van Spanje.

Al in de derde minuut was het raak voor Spanje. De mee opgekomen Corrales werd niet opgevangen en mocht opstomen tot de achterlijn. Daar behield ze het overzicht en vond ze de volledig vrijstaande Nina Pou op de rand van de zestien, die de bal hard en geplaatst achter keeper Femke Liefting schoot: 1-0.

Oranje O17 kreeg daarna wel kansen, zoals bijvoorbeeld via Fieke Kroese. Na goed doorzetten van De Klonia kwam ze vrij ter hoogte van de penaltystip maar Kroese's schot werd nog net geblokt.

Een minuut later mikte Lacroix een zelf versierde vrije trap vanaf de rand van de zestien net over. Isa Kardinaal kon uit een corner net niet bij de bal komen.

In de tweede helft ging Oranje wat anders spelen, om zo toch tot kansen te komen. Spanje profiteerde daarvan. In de 58ste minuut speelde Vicky Lopez zichzelf vrij, maar vergat ze vrij voor Liefting de 2-0 te maken. Haar wilde schot ging over.

Uiteindelijk was het zo'n tien minuten later wel raak. Met een schaar snelde Lopez langs haar tegenstander, trekt de bal terug vanaf de achterlijn waar wederom de vrijstaande Pou de bal in de hoek kan schuiven.

Het slotakkoord was voor Spanje, dat gebruik maakte van de groter wordende ruimtes. Een inzet van Lopez werd nog gestopt door Liefting, waarna de nummer tien vlak voor tijd invalster Olaya Enrique lanceerde die beheerst afrondde in de verre hoek: 3-0.

Nederland maakt nog wel kans om zich te plaatsen voor het WK in India in oktober. Dan moet zondag de wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen Frankrijk worden gewonnen.

Opstelling Oranje O17: Liefting, Buurman (67' Stengs), Kardinaal, Thomas, De Ridder (77' Janssen), De Klonia (67' Frijns), Kroese, Lacroix (66' Kemper), Kroezen, Keukelaar (46' Schilder), Tolhoek

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand