Oranje O17 met goed gevoel naar EK-kwalificatie na overwinning

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 gaat met een goed gevoel richting de allesbeslissende EK-kwalificatie. De jonge Leeuwinnen wonnen dinsdag met 2-0 van de leeftijdsgenoten van Denemarken.

Vorige week werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Denen, dinsdag volgde er dus een overwinning. Bij deze wedstrijd waren ook de speelsters van Jong PSV van de partij. Zij schakelden afgelopen weekend verrassend Telstar uit in de TOTO KNVB Beker.

Oranje O17 schoot in Assen uit de startblokken en kreeg meerdere grote kansen. Denemarken kreeg daarna iets meer grip, maar wist niet te scoren. Uiteindelijk werd de score in de 63e minuut geopend. Sophie Proost schoot in de verre hoek binnen. Daarna kreeg de ploeg van coach Thomas Oostendorp meerdere grote kansen.

De 2-0 volgde uiteindelijk tien minuten voor tijd. Jade van Hensbergen kwam na mooi positiespel in balbezit. Haar verwoestende uithaal belandde op de onderkant van de lat, stuiterde terug en belandde in de voeten van Eva Oude Elberink. De spits werkte de bal van dichtbij binnen.

Daarmee gaat Oranje O17 met een goed gevoel richting de EK-kwalificatie. De jonge Leeuwinnen nemen het daarin op tegen Wales, Zweden en Finland.