Oranje O17 grijpt naast EK-ticket na late nederlaag tegen Spanje

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 is komende zomer niet van de partij op het EK in Zweden. De ploeg van coach Sherida van Bruggen greep woensdag naast een ticket, na een 3-1 nederlaag tegen Spanje.

In Noordwijk was het erop of eronder voor de jonge Leeuwinnen, die woensdag moesten winnen om naar het EK te gaan. Oranje O17 kreeg zeker kansen, al waren de meeste mogelijkheden voor de Spaanse leeftijdsgenoten. In de eerste helft werd er niet gescoord en daar kwam pas laat in de tweede helft verandering in.

Spanje opende na 65 minuten spelen de score, waardoor Oranje O17 aan de bak moest. Waar er werd gehoopt op Nederlandse goals, vielen de treffers aan de andere kant. Door doelpunten in de 78e en 87e minuut, kwalificeerde Spanje zich voor het EK van komende zomer. Oranje O17 deed in de blessuretijd nog wat terug via invalster Dechamaily Lont, maar dat bleek slechts een eretreffer.

Scoreverloop:
65' 0-1
Ainoa Gómez
78' 0-2 Noa Ortega
87' 0-3 Natalia Escot
90+3' 1-3 Dechamaily Lont

Opstelling Oranje O17: Van der Vliet, Koopman, Renfurm, Weerelts, Oudenampsen, Scholten (75' Boerboom), Konink, Ivens, Zuidberg, Derks, Huisman (88' Lont)

Lees meer:
0 reacties