Oranje O17 gaat in tweede EK-wedstrijd onderuit tegen Duitsland

Duitsland O17 juicht na een goal tegen Oranje O17
Duitsland O17 juicht na een goal tegen Oranje O17 Foto: © Orange Pictures

Oranje O17 is er vrijdagavond niet in geslaagd om ook de tweede wedstrijd op het EK te winnen. De leeftijdsgenoten van Duitsland bleken te sterk: 2-0.

Oranje O17 begon eerder deze week aan het EK met een uitstekende zege op Bosnië en Herzegovina. Het gastland werd met 8-0 verslagen en de ploeg van Thomas Oostendorp wilde die overwinning vrijdagavond een vervolg geven.

In de eerste helft waren Oranje en Duitsland aan elkaar gewaagd. Het was te merken dat er veel spanning op het duel zat. In 2019 stonden beide ploegen overigens tegenover elkaar in de finale van het EK. Destijds won Duitsland na strafschoppen.

De jonge Leeuwinnen begonnen vervolgens goed aan de tweede helft en wonnen een hoop duels, maar moesten na een uur spelen toch toegeven. De bal vloog uiteindelijk via Danique Tolhoek achter goalie Femke Liefting.

In de 83e minuut werd het duel beslist. Paulina Platner maakte de 2-0 uit een standaardsituatie en zorgde er zo voor dat Duitsland naar de halve finale gaat.

Op maandag komt Oranje O17 opnieuw in actie. Dan is Denemarken de tegenstander. Ook die wedstrijd begint om 20:00 uur.

Scoreverloop:
59' 1-0
Danique Tolhoek (e.d.)
83' 2-0 Paulina Platner

Opstelling Oranje O17: Liefting, Frijns (88' Janssen), Kardinaal (88' Rutgers), De Ridder, De Klonia (75' Buurman), Dupon (46' Lacroix), Thomas, Kroezen, Kroese, Huizenga (54' Keukelaar), Tolhoek