Oranje O17 gaat in oefenduel onderuit tegen Franse leeftijdsgenoten

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 heeft woensdagavond een geflatteerde nederlaag geleden tegen Frankrijk. In Noordwijk bleven de jonge Leeuwinnen lang in het spoor van de regerend Europees kampioen, maar in de blessuretijd moest de ploeg toch de meerdere erkennen: 1-4.

Frankrijk domineerde vanaf het begin, maar verdedigend stond Nederland goed. Pas vijf minuten voor de rust wisten de Fransen toe te slaan. Anais Ebayikin wist keepster Noa Tissingh middels een vrije trap te passeren. Halverwege de tweede helft viel de 0-2, die werd gemaakt door captain Lina Gay.

Oranje O17 gaf echter niet op en zeven minuten voor tijd maakte de ploeg van coach Sherida van Bruggen de aansluitingstreffer. Een vrije trap viel voor de voeten van Victoria Boerboom. De aanvalster van ADO Den Haag twijfelde niet en zette de 1-2 op het scorebord.

De jonge Leeuwinnen kregen daarna nog de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de goals vielen aan de andere kant. Omella Graziani en Djenna Lena Tene maakten gebruik van de ruimtes en zorgden voor een 1-4 eindstand.

Lees meer:
0 reacties