Oranje O17 dealt met lastige omstandigheden: "Leerzame avond"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 is de jacht op een ticket voor het EK in Zweden goed begonnen. De jonge Leeuwinnen wonnen donderdagavond met 4-0 van Oekraïne.

In Noordwijk moest de ploeg van coach Sherida van Bruggen meerdere keren dealen met onverwachte omstandigheden. De wedstrijd begon een uur later vanwege kortsluiting in de lichtinstallatie. Oranje O17 liet zich niet van de wijs brengen en kwam via Yada Huisman binnen een minuut op voorsprong.

Na die snelle 1-0 lukte het Nederland echter niet om door te drukken. "We hebben niks weggegeven", geeft Van Bruggen aan via OnsOranje. "Maar we creëerden zelf ook geen grote kansen." Vlak voor rust was dat wel het geval. Rosalie Renfurm maakte in de 44e minuut de 2-0, waarna Zoë Zuidberg in de blessuretijd voor de derde Oranje-goal tekende.

"We gingen met een heerlijk gevoel de rust in en daarmee kwamen we ook de kleedkamer uit", zegt Van Bruggen. Na vijf minuten stopte de lichtinstallatie wederom met werken. "We kregen een spoedcursus onverstoorbaar blijven. Iedereen was in eerste instantie natuurlijk helemaal hyper. Dat hebben we even laten gaan, zodat de spelers konden ontladen."

"Daarna hebben we gezegd: 'pak je rust en focus op waar we mee bezig zijn.' Dat hebben ze heel goed gedaan. We waren even bang dat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt, maar uiteindelijk kregen ze de lichtmasten gelukkig toch weer aan de praat", vervolgt Van Bruggen.

Dat duurde tien minuten. Op het moment dat Dechamaily Lont de 4-0 vanaf de penaltystip binnenschoot, gingen de lichten weer uit. Dat duurde kort, maar de penalty moest wel worden overgenomen. Rose Ivens ging ditmaal achter de bal staan en schoot de vierde goal binnen.

De verlichting bleef daarna werken, maar meer goals vielen er niet meer. "Ik ben heel blij met dit resultaat. Ik ben trots op hoe de spelers met de omstandigheden zijn omgegaan. Het was een leerzame avond", aldus Van Bruggen. Komende zondag komen de jonge Leeuwinnen wederom in actie. In 's-Gravenzande is Turkije dan de tegenstander.

Lees meer:
0 reacties