Oranje O16 wint oefenwedstrijd met Duitsland na strafschoppen

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O16 heeft zaterdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Duitsland. Net over de grens in Nordhorn hielden beide ploegen elkaar negentig minuten in evenwicht: 1-1.

Uiteindelijk nam Oranje O16 de strafschoppen beter, waardoor het als winnaar van het veld stapte. De jonge Leeuwinnen overheersten in het eerste deel van de eerste helft, maar wist dat overwicht niet uit te drukken in doelpunten.

Halverwege de eerste helft kantelde het duel. Oranje O16 kon het hoge tempo niet volhouden waardoor Duitsland wel onder de druk uit kon voetballen. De Duitsers scoorde vanuit de omschakeling, waardoor er bij rust een 1-0 voorsprong voor Duitsland stond.

Na de pauze ontwikkelde zich een ander soort wedstrijd waarbij het duel meer op en neer ging. Beide ploegen kregen goede kansen om te scoren. Uit een corner schoot de na rust ingekomen debutant Jade van Hensbergen drie minuten voor tijd beheerst de gelijkmaker binnen.

Om toch tot een winnaar te komen, werden er na afloop penalty's genomen. De Nederlandse speelsters toonden zich koel vanaf elf meter. Daardoor kon keepster Brenda Badenhop uitgroeien tot de held van de middag. Op katachtige wijze stopte ze twee Duitse strafschoppen, waardoor Oranje O16 als winnaar uit de bus kwam.