Oranje O16 wint na India ook van Noorwegen op Nordic Tournament

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O16 heeft de 5-1 zege op India op het Nordic Tournament een goed vervolg kunnen geven. De ploeg van KNVB-coach Janneke Bijl won maandag met 2-0 van Noorwegen.

Een sterke fase in het begin van de tweede helft maakte het verschil voor de jonge Leeuwinnen. Ze scoorden twee keer en hielden vervolgend goed stand toen de Noren probeerden terug te komen.

De wedstrijd ging van start met een dominant Nederland dat geduldig opbouwde en aanvallend goed spel liet zien. Het enige wat eraan ontbrak was het laatste zetje in het zestienmetergebied.

Vlak na het begin van de tweede helft stelde Oranje O16 ook orde op zaken in de score. Jade van Hensbergen schoot binnen uit een ingestudeerde corner.

Even later mocht Eva Oude Elberink aanleggen voor een penalty. Ze bleef koelbloedig en bepaalde de stand op 2-0. De score had luttele momenten later zelfs uit kunnen lopen naar 3-0, ware het niet dat Lyanne Iedema na een mooie rush van Mirte van Koppen op de Noorse keepster stuitte.

Vervolgens moest Nederland er hard voor strijden om de veilige voorsprong op het scorebord te houden. Noorwegen drong aan, maar twee goede kansen werden verijdeld door scherp verdedigen en een mooie redding van keepster Brenda Badenhop.

Aan de andere kant schoot Amelie Hoendermis van dertig meter net over de lat en kwam Bo van Egmond er op links een aantal keer gevaarlijk uit.

Donderdag wacht de finale van het Nordic Tournament. Daarin zijn de leeftijdsgenoten van Zweden de tegenstander.