Oranje O16 verliest na twee penalty's van leeftijdsgenoten Italië

Dechamaily Lont (Oranje O16) legt aan voor de penalty tegen Italië
Dechamaily Lont (Oranje O16) legt aan voor de penalty tegen Italië Foto: © YouTube

Oranje O16 is het UEFA Development Tournament begonnen met een nederlaag. Woensdag verloren de jonge Leeuwinnen met nipt verschil van Italië: 1-2.

Het Oranje O16 van de nieuwe coach Sherida van Bruggen, die de coaching dit toernooi nog overlaat aan Roos Kwakkenbos, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Dechamaily Lont werd onderuit gehaald door de Italiaanse keepster en benutte zelf de gegeven penalty: 1-0.

Daarna had Oranje het vizier niet op scherp. Door het missen van de mogelijkheden bleef Italië in de wedstrijd en dat zorgde na ruim een uur spelen voor een 1-1 stand. De bal ging wederom op de stip, ditmaal door een overtreding van Nika Walk, en Alessia Guglielmini profiteerde. Diezelfde Guglielmini bezorgde de jonge Italiaanse speelsters uiteindelijk de zege.

In de 82e minuut gaf de scheidsrechter opnieuw een penalty, ditmaal na een vermeende overtreding van Maud van den Berg. Guglielmini was wederom trefzeker vanaf elf meter en bepaalde daarmee de eindstand op 1-2.

Scoreverloop:
23' 1-0
Dechamaily Lont (p.)
60' 1-1 Alessia Guglielmini (p.)
81' 1-2 Alessia Guglielmini (p.)

Opstelling Oranje O16: Van der Vliet, Algra, Van den Berg (83' Epskamp), Van Drogen (65' Scholten), Ivens (65' Schutte), Proost (83' Vijlbrief), Lont (65' Zuidberg), Walk (74' Van Mierlo), Oudenampsen (65' Brummel), Haizoun, Hader (74' Verkooijen)