Oranje O16 naar finale: "Vol vertrouwen om het toernooi te winnen"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 staat in de finale van het Nordic Tournament. De jonge Leeuwinnen knokten zich zondag naar een zege op de Zweedse leeftijdsgenoten: 3-2.

Oranje O16 begon sterk en dat leverde na dertien minuten spelen ook direct de openingstreffer op. Fabienne Bartholdson werkte, na hoog druk zetten van Oranje, de bal ongelukkig achter haar eigen keepster. Zoë Zuidberg zorgde vervolgens voor de tweede en derde Nederlandse treffer.

Zweden knokte zich in de tweede helft wel terug, waarna het in de slotfase billenknijpen werd voor Oranje O16. Uiteindelijk hield de ploeg van coach Felicienne Harteveld-Minnaar stand, waardoor de finale werd bereikt. "Ik had vooraf echt een heel goed gevoel over deze wedstrijd. De meiden waren de afgelopen trainingen superscherp en dat zag je vandaag (zondag, red.) ook terug. Ze hebben echt met lef gespeeld", was Harteveld-Minnaar na afloop trots tegenover OnsOranje.

"Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat we het als team moesten gaan doen vandaag en dat is ook onze kracht. We zijn echt een team en daardoor kunnen individuele spelers als Zoë en Sophie (Proost red.) - die ook al ervaring hebben bij de onder 17 - zo excelleren", is de coach enthousiast.

In de finale neemt Oranje O16 het op tegen Noorwegen. "We hebben ze nog niet live aan het werk gezien, maar we gaan ons goed voorbereiden. We zijn zeker vol vertrouwen om het toernooi te winnen", besluit Harteveld-Minnaar.

Lees meer:
0 reacties