Oranje O16 heeft doelen duidelijk: "Past perfect bij deze leeftijd"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 heeft in de eerste wedstrijd op het Mondial Football Montaigu-toernooi gelijkgespeeld tegen Frankrijk. De jonge Leeuwinnen wisten zich knap terug te knokken na een 2-0 achterstand: 2-2.

Coach Félicienne Harteveld-Minnaar bleef achter met een dubbel gevoel. "Je komt terug van een 2-0-achterstand, maar toch voel je dat er misschien wel meer in had gezeten. We durfden steeds meer te voetballen en werden steeds gevaarlijker. Als we vijf minuten langer hadden doorgespeeld hadden we misschien die derde nog gemaakt", zegt ze op de website van OnsOranje.

De Nederlandse ploeg komt woensdag wederom in actie. Dan is Mexico de tegenstander. "Fysiek zijn ze misschien wat minder sterk dan Frankrijk, maar ze hebben een hoop vaardige spelers. Ik verwacht dat we iets meer ruimte krijgen om te voetballen, maar dat zij weer wat onvoorspelbaarder zijn. Het wordt hoe dan ook een leuke tegenstander", weet Harteveld-Minnaar over de Mexicaanse leeftijdsgenoten.

Op basis van de resultaten uit de eerste twee wedstrijden wordt bepaald wie de laatste tegenstander is tijdens het Mondial Football Montaigu. De doelstelling van Oranje O16 is duidelijk: "Dat hebben we aan het begin van de week samen met de meiden bepaald en daar kwamen twee dingen uit. We willen het toernooi winnen en we willen ons ontwikkelen als team."

"Dat past perfect bij deze leeftijd. Die twee dingen gaan ook hand in hand. Vandaag kunnen we in ieder geval heel trots zijn en woensdag gaan we er weer vol voor tegen Mexico", aldus Harteveld-Minnaar.

Lees meer:
0 reacties