Oranje O16 gaat in laatste wedstrijd vierlandentoernooi onderuit

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O16 heeft het vierlandentoernooi in Portugal afgesloten met een nederlaag. De leeftijdsgenoten van Duitsland bleken dinsdag te sterk: 1-4.

Oranje kwam in Albufeira al na vijf minuten op achterstand. Lilli Becker opende de score. De ploeg van coach Félicienne Harteveld-Minnaar had het daarna lastig en kreeg een domper te verwerken: Lieke van Ierland viel geblesseerd uit. Na een halfuur spelen volgde de 0-2.

Becker kopte haar tweede treffer van de middag binnen. Vlak voor de pauze was Oranje O16 dichtbij de aansluitingstreffer. Captain Rosalie Renfurm knalde haar poging op de lat. Enkele minuten na rust was het wel raak. De bal ging op de stip na een overtreding op Lotus Meekelenkamp, waarna Maud Thomassen de penalty benutte.

Duitsland drukte daarna door. Becker completeerde haar hattrick. Amy Wrigge liet vervolgens na om vanaf elf meter de 1-4 te maken, maar in de laatste minuut viel die goal alsnog. Alina Abdii schoot een vrije trap binnen, waardoor Oranje O16 het toernooi afsluit met een nederlaag.

Lees meer:
0 reacties