Oranje O16 boekt zege op Mexico na winnende goal in blessuretijd

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O16 heeft woensdag een overwinning geboekt op het Mondial Football Montaigu-toernooi. Na een eerder 2-2 gelijkspel tegen Frankrijk werden er woensdag drie punten gepakt tegen de Mexicaanse leeftijdsgenoten: 1-2.

In het Stade Albert Robin keek de ploeg van coach Félicienne Harteveld-Minnaar na een kwartier spelen al tegen een achterstand aan. Mexico was trefzeker met een afstandsschot. Ook na die tegentreffer wist Oranje O16 niet in de wedstrijd te komen. Grote kansen bleven uit. In de tweede helft kwamen de jonge Leeuwinnen wel aan voetballen toe.

Oranje knokte zich terug in de wedstrijd en in de 74e minuut viel de 1-1. De bal ging op de stip na een overtreding op Otylia el Belati. Lina Touzani nam haar verantwoordelijkheid en schoot de penalty tegen de touwen. De Nederlandse ploeg werd daarna meerdere keren gevaarlijk. Pas in de extra tijd viel de 1-2.

El Belati kopte een vrije trap van Touzani binnen, waardoor Oranje het duel winnend afsloot. Oranje O16 speelt zondag de laatste wedstrijd van het Montaigu-toernooi, maar weet nog niet voor welke plaats ze gaan spelen en wie daarbij dan de tegenstander is. Vrijdag zijn de laatste poulewedstrijden en bij een gunstig resultaat in het duel tussen Frankrijk en Mexico speelt Oranje zondag de finale.

Lees meer:
0 reacties