Oranje O16 boekt overtuigende zege op Tsjechië, Derks scoort viermaal

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O16 heeft woensdagavond een zeer overtuigende zege geboekt op de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. In Oldebroek was de ploeg van coach Félicienne Harteveld-Minnaar met maar liefst 7-1 te sterk.

Oranje begon sterk en kreeg in het eerste kwartier al twee kansen. Na zeventien minuten spelen stond dan ook de verdiende 1-0 op het bord. PSV-aanvalster Ranneke Derks profiteerde van een foutje van de Tsjechische keeper. Lang kon Oranje O16 echter niet genieten van die voorsprong: Tsjechië maakte de gelijkmaker.

Rochelity Dap zorgde al snel weer voor de Nederlandse voorsprong, die nog voor rust werd uitgebouwd. Derks bleef kalm en scoorde zo de 3-1. In de tweede helft stond er geen maat op de jonge Leeuwinnen. Mila Wegerif scoorde op aangeven van Noah Bloem en Derks maakte haar tweede doelpunt na een uitstekende diepe bal.

Na een klein uur spelen completeerde Derks uit de rebound haar hattrick. In de 59e minuut zette een speelster van Tsjechië met een eigen doelpunt de 7-1-eindstand op het bord.

Opstelling Oranje O16: Brugge (41' Doeschot), Noom (64' De Hoog), Weerelts (51' Koster), Fuite (41' Thomassen), Bloem, Renfurm (64' Hubert), Touzani (64' Rijaard), Van der Mije (41' Wegerif), Dap (51' Meekelenkamp), Van der Vliet (41' Van Ierland), Derks

Lees meer:
0 reacties