Oranje O16 boekt eerste overwinning op UEFA Development Tournament

Een vlag met het logo van de KNVB
Een vlag met het logo van de KNVB Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 heeft afgelopen weekend een zege geboekt op het UEFA Development Tournament. De jonge Leeuwinnen wonnen met 2-1 van Engeland.

Na een halfuur spelen kwam Oranje O16 op voorsprong. Een hoekschop van Juul Oudenampsen kwam goed op het hoofd van de ingelopen Kiki Scholten. Zij opende de score namens Nederland. Na de rust werd die marge verdubbeld. In de 54e minuut scoorde Zoë Zuidberg op fraaie wijze.

Vanaf de zijkant van het strafschopgebied schoot ze de bal diagonaal in de kruising: 2-0. Oranje O16 kreeg daarna nog mogelijkheden op meer, maar wist die niet te benutten. Twintig minuten voor tijd keerde de spanning terug door een Engelse treffer. Invalster Isabella Fisher profiteerde en maakte de 2-1.

Er volgde een spannende slotfase, waarin Oranje O16 overeind bleef. Maandag staat de laatste wedstrijd van het toernooi in Portugal op het programma. De Leeuwinnen nemen het dan op tegen Duitsland. De aftrap is om 14:00 uur.

Opstelling Oranje O16: Tissingh, Epskamp (83' Walk), Brummel, Vijlbrief (75' Hader), Zuidberg, Scholten (60' Van Drogen), Van Mierlo, Oudenampsen (60' Algra), Haizoun (46' Lont), Verkooijen, Schutte (75' Ivens)