Oranje O16 bereikt finale Nordic Tournament na zwaarbevochten zege

Het logo van de KNVB
Het logo van de KNVB Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 staat in de finale van het Nordic Tournament. De jonge Leeuwinnen knokten zich zondag naar een zege op de Zweedse leeftijdsgenoten: 3-2.

Oranje O16 begon sterk en dat leverde na dertien minuten spelen ook direct de openingstreffer op. Fabienne Bartholdson werkte, na hoog druk zetten van Oranje, de bal ongelukkig achter haar eigen keepster. Na een halfuur spelen volgde ook de tweede Nederlandse treffer. Zoë Zuidberg, die ook al trefzeker was in het eerste duel met IJsland, schoot vanuit de zestienmeter prachtig raak achter Isabell Andersson.

Diezelfde Zuidberg kon twee minuten later opnieuw juichen nadat ze handig profiteerde van geklungel in de Zweedse defensie. Oranje O16 ging dus met een ruime voorsprong de rust in, maar zag Zweden in de tweede helft sterker voor de dag komen. Invalster Felicia Schröder maakte de 3-1.

Een kwartier voor tijd werd het helemaal billenknijpen voor Oranje toen Nova Rolffson, ondanks een knappe redding van PEC Zwolle-sluitpost Noa Tissingh, in de rebound voor de tweede Zweedse treffer van de middag zorgde. Oranje O16 wist zich staande te houden en staat daardoor in de finale. Daarin treft het Noorwegen.

Lees meer:
0 reacties