Oranje O15 neemt revanche op Engeland O15: "We waren gebrand"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O15 heeft dinsdag revanche genomen op Engeland. Na eerdere nederlaag in blessuretijd, afgelopen zondag, werd er direct gepraat over revanche. Dinsdag voegde de ploeg van coach Maria van Kortenhof daad bij het woord: 2-0.

Na een klein halfuur viel de 1-0. Donna Vos onderschepte de bal en liep door naar het doel. Daar rondde ze zelf af. Tien minuten na de pauze kwam Oranje O15 op een 2-0 voorsprong. Maxime Hoogeveen veroverde de bal en ging de één-twee aan met Jette Wessels. Hoogeveen vond vervolgens Ulrike Mendes Ros, die de tweede Nederlandse goal op het scorebord zette.

Kort na die goal viel ook bijna de derde. Mendes Ros vond Wessels, maar zij stuitte op de Engelse doelvrouw. Engeland kreeg daarna ook nog wat kansen. Indy Peters hield echter de nul, waardoor het bij 2-0 bleef. Ook voor coach Van Kortenhof voelde het als revanche: "We waren gebrand om een beter resultaat neer te zetten", zegt ze op de website van OnsOranje.

"Terwijl we eigenlijk zondag ook heel goed gevoetbald hebben. Toen was het spel misschien zelfs beter dan vandaag, maar nu scoren we. Dat is het grote verschil", zegt de coach. "We waren vandaag erg goed in de omschakeling en ook in het druk zetten. De eerste goal komt door het vastzetten van onze voorste linie, daardoor verliest Engeland de bal en kan Donna (Vos red.) alleen op de keeper af."

Volgens Van Kortenhof was het een leerzame maand voor haar ploeg. "Het niveau ligt al erg hoog, maar moet nog verder omhoog. Wedstrijden over de streep trekken, onder de druk uitvoetballen, als team verdedigen. Daar zat wel echt een stijgende lijn in", merkt ze op.

In juni speelt Oranje O15 de volgende interland, dit keer tegen de Verenigde Staten. "Dat is echt de volgende stap, de wereldtop. Dat wordt een hele grote uitdaging. Ze kunnen dan ook zelf zien wat de top inhoudt. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling om dit mee te maken. De meiden hadden het er nu al over", blikt Van Kortenhof vooruit.

Lees meer:
0 reacties