Oranje O15 gaat in de allerlaatste minuut onderuit tegen Engeland

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O15 is zondag onderuit gegaan in de oefenwedstrijd tegen Engeland. In Oldenzaal ging het in de blessuretijd mis voor de jonge Leeuwinnen: 1-2.

De ploeg van Maria van Kortenhof begon sterk en creëerde meerdere kansen. Zo was Jette Wessels bijna trefzeker. Even later was het opnieuw bijna raak. Jazz van der Weele trof de paal, waarna Wessels en Anne Gelevert de bal er ook niet in kregen. Oranje O15 kreeg daarna kansen op de 1-0, maar die viel uiteindelijk aan de andere kant.

De Engelse leeftijdsgenoten kwamen op voorsprong via Bryony Brodie. Oranje O15 knokte zich vervolgens terug. Sofia Ben Amar vond Sophie van Hunnik. Zij twijfelde niet en schoof de gelijkmaker binnen. Nederland kreeg vervolgens mogelijkheden op de 2-1. De bal ging er echter niet in.

Daardoor leek het duel in 1-1 te eindigen, totdat het in de allerlaatste minuut misging voor Oranje. Freya Hirons kopte binnen, waardoor Oranje O15 ten onder ging. Komende dinsdag krijgen de Leeuwinnen kans op revanche. Dan staan beide landen opnieuw tegenover elkaar in Oldenzaal. De aftrap is om 12:00 uur. 

Lees meer:
0 reacties