Oranje O15-coach Van Kortenhof: "Dat past in de visie van de KNVB"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

De speelsters van Oranje O15 hebben woensdag hun debuut gemaakt in het Oranjeshirt. In Bavel wonnen de jonge Leeuwinnen met 2-0 van de Belgische leeftijdsgenoten.

Na maanden van trainingsstages was het woensdag eindelijk zover: het debuut in het Oranjeshirt. Het zorgde voor spanning bij de speelsters, zo merkte coach Maria van Kortenhof. "Alles is natuurlijk voor het eerst. Het Oranjeshirt aantrekken; naar het volkslied luisteren; de elftalfoto en de extra belangstelling", zegt ze op de website van OnsOranje.

Na een spannende openingsfase greep Oranje O15 de regie. Donna Vos kapte in de achtste minuut vanaf de linkerflank naar binnen en schoot vol in de kruising: 1-0. De goal gaf Oranje O15 vleugels. De ploeg was de bovenliggende partij en domineerde. Na een uur leidde dat tot de 2-0. Captain Anne Gelevert kopte een voorzet binnen. Daar bleef het uiteindelijk bij.

De jongste Nederlandse jeugdinternationals spelen voornamelijk bij amateurclubs, terwijl de Belgische tegenstanders bijna allemaal uitkomen voor bvo's. "Dat past in de visie van de KNVB", wijst Van Kortenhof. "Deze meiden spelen zolang mogelijk mee bij de jongens. Daar ondervinden ze de veel weerstand een leren de meiden het meest."

"Pas vanaf Onder 16 gaan de meesten voor een BVO spelen. En wie naar de prestaties van de Oranjevrouwen kijkt, ziet dat de keuze voor gemengd zich ook heeft uitbetaald", aldus de coach. Komende vrijdag nemen de jonge Leeuwinnen het wederom op tegen België. Die wedstrijd wordt gespeeld in Hoogstraten.

Lees meer:
0 reacties