Oranje miste drietal: "Het fundament bij Oranje is nog altijd broos"

Bondscoach Andries Jonker spreekt de OranjeLeeuwinnen toe op het trainingsveld
Bondscoach Andries Jonker spreekt de OranjeLeeuwinnen toe op het trainingsveld Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen moesten het tegen Duitsland doen zonder Jill Roord, Vivianne Miedema en Victoria Pelova. Het gemis van het drietal was voelbaar, zo merkt Jeroen van Barneveld op.

Bondscoach Andries Jonker haalde in de wedstrijd tegen Duitsland Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk en Lieke Martens naar de kant. "Het mocht allemaal geen verrassing meer zijn. De voetbalsters van de gouden generatie, die Nederland in 2017 betoverden met een Europese titel in eigen land en twee jaar later WK-zilver wonnen, lopen al langer op hun laatste benen", schrijft Van Barneveld op de website van NU.nl.

"Oranje kan nu alleen nog tegen absolute toplanden als Spanje, Engeland en Duitsland verrassen wanneer het alle topspeelsters tot zijn beschikking heeft", denkt de journalist. Pelova, Roord en Miedema ontbraken en dat liet zich voelen. "Nederland kwam zonder zijn beste speelsters amper aan voetballen toe. Hun vervangers konden niet eens in hun schaduw staan, erkende ook aanvoerder Spitse."

Van Barneveld gaat verder: "Het liet weer zien dat het fundament bij Oranje nog altijd broos is. Daphne van Domselaar en Esmee Brugts sloten de afgelopen jaren moeiteloos aan en het achttienjarige toptalent Wieke Kaptein heeft veel potentie, maar de verdere aanwas van topspeelsters blijft uit. Caitlin Dijkstra blijkt geen Stefanie van der Gragt, Kerstin Casparij en Lynn Wilms zijn simpele backs. Van de Spaans-Nederlandse Damaris Egurrola wordt hoog opgegeven, maar ook zij heeft nog geen onuitwisbare indruk gemaakt", aldus de Oranje-watcher.

Lees meer:
0 reacties