"Oranje mag zich met recht gepiepeld voelen in de Nations League"

De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan het duel met Spanje
De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan het duel met Spanje Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen zitten samen met België, Engeland en Schotland in de groep in de Nations League. De twee laatstgenoemde landen strijden dus in één groep om een gezamenlijk olympisch ticket voor 'Team GB'.

"De Leeuwinnen mogen zich met recht gepiepeld voelen in de UEFA Nations League", oordeelt Geert Langendorff in het Algemeen Dagblad. "De koppeling aan het team van bondscoach Sarina Wiegman én Schotland in de groepsfase wringt. De Schotten hebben baat bij succes van de Lionesses in de jacht op een startbewijs voor de Olympische Spelen. In theorie kan deze combine competitievervalsing in de hand werken."

Op de Olympische Spelen spelen speelsters uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland samen als 'Team GB'. "Doordat de kwalificatie van Europese landen onder de auspiciën van de UEFA valt, ontstaat een bureaucratische chaos", oordeelt Langendorff. Engeland is door de landen aangewezen als mededinger voor het olympische ticket.

"Van de UEFA en de FIFA hoeft de KNVB niet op steun te rekenen", weet Langendorff. Het Verenigd Koninkrijk heeft als 'uitvinder van het voetbal' een 'onaantastbare machtspositie'. Engeland richtte namelijk in 1863 als eerste een voetbalbond op. Wales, Schotland en (Noord-)Ierland volgden daarna.

"De Leeuwinnen mogen een vieze smaak in de mond hebben bij de Nations League, zolang de kwalificatie voor de Spelen verloopt via de UEFA, kan dit blijven optreden. Aan de eeuwige dank voor de 'uitvinders' van de sport wordt niet getornd", besluit Langendorff.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand