Oranje maakt geen indruk: "Zij speelt een dramatische wedstrijd"

Tom Egbers en Leonne Stentler
Tom Egbers en Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hebben in de eerste helft tegen Italië geen indruk gemaakt. De ploeg van bondscoach Andries Jonker kwam al na vier minuten op achterstand en wist zelf geen echt grote kansen te creëren.

Het ging gelijk mis bij Oranje, zo zag ook Leonne Stentler. "Dat kun je wel zeggen... Italië ging beter van start. Ze hadden Nederland volledig onder druk en deze bal wordt fantastisch achter Spitse gelegd. Die kan daar niks meer aan doen. En dan ligt 'ie erin, want zulke kansen moet je niet aan Giacinti geven", zegt ze in de studio van de NOS.

Wat er volgens Mandy van den Berg misgaat? "Er worden heel veel verkeerde keuzes gemaakt. Het is slordig, maar met name de keuzes, daar zit wel wat ruimte voor verbetering", aldus de voormalig verdedigster. Dat ligt volgens Stentler aan twee dingen: "Ik denk dat er een aantal speelsters niet met het vertrouwen op het veld staan om die bal wel naar voren te spelen. Wat Damaris continu doet is vooral achteruit. Als zij het gevoel heeft van 'het kan, er is ruimte', dan zal ze dat wel doen."

"Dus er zal wel wat spanning op zitten", concludeert zij. "Maar ook het druk zetten van Italië. En wat Italië ook goed doet, is er eigenlijk voor zorgen dat Brugts heel laag op het veld staat. Nederland wil het liefst die wingbacks heel hoog op het veld, lekker de druk erop. Dat lukt in veel fases helemaal niet."

Van den Berg vult aan: "Natuurlijk zie je terug dat je veel speelsters mist. Maar de bal die achter Spitse valt, ja... Spitse is er gewoon bij, die kan die bal gewoon verdedigen. Iemand kan wel een bal gewoon vooruit spelen. Natuurlijk missen we veel speelsters, dat heeft er absoluut mee te maken. Maar eigenlijk de basiszaken, die moet Nederland beter op orde gaan krijgen."

Oranje kreeg in de eerste helft één mogelijkheid, via Daniëlle van de Donk. Haar schot werd geblokt door de defensie van Italië. "Verder speelt Daniëlle van de Donk echt een behoorlijk dramatische wedstrijd", vindt Stentler. "Ook die is op zoek naar de klik op het middenveld, de klik met elkaar, waar iedereen is. Het ziet er gewoon uit alsof ze gewoon letterlijk nog nooit met elkaar hebben gespeeld. Dat is natuurlijk ook zo."

Lees meer:
0 reacties