Oranje | Leeuwinnen in Abe Lenstra stadion tegen Slowakije

De OranjeLeeuwinnen spelen op dinsdag 12 juni in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen tegen Slowakije. Het is de eerste keer dat het Nederlands vrouwenelftal een wedstrijd in Heerenveen speelt.

Bij dit duel biedt het stadion plaats aan 24.000 supporters. De wedstrijd tegen Slowakije begint om 20:00 uur. De voorverkoop voor de wedstrijd start voor Oranje ClubCardhouders op maandag 16 april om 12:00 uur. De reguliere kaartverkoop begint donderdag 19 april om 12:00 uur.

Nederland is voor de kwalificatie voor het WK2019 in Frankrijk ingedeeld in groep 3. Naast Slowakije zijn Ierland, Noorwegen en Noord-Ierland tegenstander van Oranje. Het wereldkampioenschap vindt van 1 tot en met 30 juni 2019 in Frankrijk plaats. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele playoff-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK 2019 in Frankrijk is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi nemen 24 landen deel.

 

Foto: Nienke van der Tak