Oranje komt zwak voor de dag: "Volkomen logisch dat zij verzuipt"

Een duel tussen Elisa Bartoli en Daniëlle van de Donk
Een duel tussen Elisa Bartoli en Daniëlle van de Donk Foto: © BSR Agency

Oranje maakte vrijdagavond allesbehalve een sterke indruk in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië. Ja, de Leeuwinnen misten een flink aantal basisspeelsters, maar dat mag geen excuus zijn. Dat vindt Mandy van den Berg.

"Het basisniveau moet iedereen kunnen halen. Een bal wel naar de juiste kleur spelen of wel een ruimte zien aan de andere kant...", geeft de voormalig verdedigster aan bij de NOS. "Hoe komt dat dan? Ligt er dan een bepaalde druk op? Speelsters gingen hele andere dingen doen dan dat ze normaal gesproken deden."

Van den Berg wijst onder meer naar Wieke Kaptein. "Wieke Kaptein was in de laatste wedstrijd in de Nations League fantastisch. Ze wil vandaag (vrijdag, red.) ook het voortouw nemen, maar eigenlijk bij iedere bal die ze aanraakte, maakte ze een verkeerde keuze", zag de oud-international. Leonne Stentler vindt het logisch dat Kaptein weinig indruk wist te maken. Het is volkomen logisch dat een speelster van 18 verzuipt. Als het nergens functioneert..."

"Daarom zie je ook dat coaches bij veel afwezigen teruggrijpen op speelsters die hun clubteam samen op bepaalde posities staan. Zoals een Damaris (Egurrola, red.) en Van de Donk, die had je best wel wat dichterbij elkaar kunnen zetten, omdat ze dat bij de club ook doen. Nu zie je speelsters die niet weten wat er gaande is, niet op elkaar kunnen vertrouwen. Het maakt het zo moeilijk", aldus Stentler.

Lees meer:
0 reacties